Status – Golfbanan

Vi är glada att kunna meddela att den nya golfbanan snart är färdig för spel efter närmare tre års byggnation. Vi har investerat mycket pengar och arbetat hårt för att skapa en golfbana av hög kvalitet som vi alla kan vara stolta över.

Vi har valt att avvakta med öppningen eftersom golfbanan, framförallt greenerna, måste klara belastningen. Jag kommer att tillåta spel först när jag anser att greenerna håller för det. Jag ansvarar för att den investering som gjorts förvaltas långsiktigt, och jag hoppas att du som medlem har förståelse för beslutet och att det på längre sikt ses som ett klokt beslut.

Under våren och försommaren har alla spelytor vuxit till sig. Vissa problemområden har uppstått i form av erosionsskador på hål 9 och hål 4, och dessa ska åtgärdas under kommande veckor. Jag var inte helt nöjd med hur greenen på hål 2 och hål 3 etablerades, och har därför valt att ta in nytt greengräs som ska rullas ut nästa vecka. Övriga greener har etablerat sig fint och vi klipper nu på 4 mm. Samtliga tees ser bra ut och är redan spelbara, vilket även gäller för fairways. Biytor såsom slänter och avrinningsytor börjar också få en bra gräsetablering.

Även om vi öppnar för spel återstår arbeten på banan som kommer att ske under sensommaren och hösten. Även teeskyltar ska sättas upp och en banguide ska tas fram. Slutligen ska banan slopas av Svenska Golfförbundet, vilket kommer att genomföras i höst eller våren 2025.

Vänligen,
Johan Mihkelson Ringqvist
Ekholmsnäs Golf Lidingö 

Dela

Status – Golfbanan
Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen för våra besökare. Om du fortsätter att använda webbplatsen så godkänner du användningen av cookies.
Läs mer